Spoštovani uporabniki Islovarja, obveščamo vas, da se spletna stran prenavlja in vnos novih izrazov ni več možen.

 
ime 
geslo 
samoprijava
   

nov uporabnik |  pišite nam  |  

english

iskanje
forum
slovar informatike
o islovarju
zgradba
mejniki
zgodovina
sodelavci
drugi slovarji in viri
partnerji
darovalci
orodna vrstica
 
Uporabna informatika
 

O piškotkih - politika uporabe

Kot večina spletnih strani tudi na straneh Islovarja uporabljamo piškotke*, da vam zagotovimo pravilno delovanje določenih storitev in boljšo uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh.
* Izraz »piškotki« se nanaša na piškotke in druge podobne tehnologije, zajete v Direktivi EU o zasebnosti v elektronskih komunikacijah in ZEKom-1.

Piškotki so majhne podatkovne enote, ki jih spletne strani ob vašem obisku strani namestijo na naprave, s katerimi dostopate do interneta. Piškotek običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil poslan, čas trajanja piškotka in naključno generirano edinstveno število. Čas hranjenja piškotkov je odvisen od tipa piškotka. »Sejni« piškotki ostanejo shranjeni do zaključka posamezne spletne seje, medtem ko »trajni« piškotki ostanejo shranjeni do izteka oz. do izbrisa. Shranjevanje piškotkov lahko po želji kadarkoli omogočite, omejite ali onemogočite z ustreznimi nastavitvami brskalnika.

Piškotki seje se uporabljajo za shranjevanje informacij v primerih, kot so izbira jezika, zavihek, na katerem se nahajate, velikost besedila, jezik itd. Sejni piškotek se izbriše takoj, ko zaprete okno oz. brskalnik. Piškotki za izboljšanje delovanja spletne strani so namenjeni beleženju zgodovine brskanja in uporabe spletne strani, na podlagi katere lahko izboljšamo zasnovo in uporabniško izkušnjo spletnih strani. Piškotki si zapomnijo vaše nastavitve in izkušnje, tako da vam lahko ob vašem naslednjem obisku prihranimo čas in olajšamo brskanje s prikazom vam prilagojenih vsebin (npr. nastavitev jezika), nam pa pomagajo spremljati navade uporabnikov in pripraviti vsebino, ki je tako veliko bolj ustrezna ter prilagojena vašim potrebam.

Islovar uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka

Tip - skupina piškotka - podatki

Namen uporabe

Trajanje

Upravljalec

ASPSESSIONID

Lastni piškotki seje: naključno generiran identifikator seje, naslov IP uporabnika, odjemalec (brskalnik)

Zagotavljanje seje

Seja

Slovensko društvo INFORMATIKA

islovar

Lastni piškotki: identifikator, uporabniško ime, ime skupine, ime uporabnika, e-poštni naslov, nastavitve pomoči, nastavitev kodne strani, nastavitev števila člankov na stran, nastavitev števila člankov v tabeli, nastavitev števila sporočil, nastavitev števila debat, nastavitev obveščanja v forumu, zadnji obisk, privzeta zbirka

Omogočanje samoprijave (ob potrditvi uporabnika) in upoštevanje nastavitev prijavljenega uporabnika

31.12.2028

Slovensko društvo INFORMATIKA

Tabelo s podrobnostmi o uporabljenih piškotkih po potrebi dopolnjujemo, da so podatki ažurni. Zadnja posodobitev tabele: 15.6.2013

 

 

Na vrh strani

O uporabi piškotkov na spletnih straneh Islovarja

II. izdaja, © 2001-2021 Slovensko društvo Informatika. © Vse pravice pridržane.
vseh izrazov v bazi, iskanj od 1.10.2004 do
>>>> pogoji uporabe slovarja

 


Naši pokrovitelji: